Søk Karina Jensen-stipendet 2019

Nå har du siste mulighet til å søke om stipend fra Karina Jensens Minnefond.

I år er det 20 år siden Knut Egil Wang fikk det første Karina-stipendet til sitt Givær-prosjekt

Nå er det aller meste av fondsmidlene delt ut, og årets stipendutlysning er sannsynligvis siste mulighet til å motta støtte fra Karina Jensens Minnefond. Til nå har 30 fotojournalister mottatt dette stipendet, som skal gå til én eller flere personer som ønsker å videreutvikle seg innen fotojournalistikk, enten gjennom utdanning, hospitering eller prosjektarbeid.

Stipendet er blitt delt ut årlig og kan søkes av alle norske pressefotografer og fotojournalister.

I 2019 vil det bli delt ut inntil 50.000 kr, til en eller flere søkere. Søkerne må fylle ut søknadsskjema, samt legge ved prosjektbeskrivelse, budsjett og gjerne arbeidsprøver.

Søknadsfristen er 21. februar 2019 klokken 23:59.

Vinner(e) offentliggjøres på Årets bilde-utdelinga på Litteraturhuset i Oslo, 15. mars 2019.

Har du spørsmål om stipendet eller søknaden, kontakt styreleder Bente Riise, mobil 905 84 838.

KLIKK HER FOR Å SØKE! 

Karina Jensen var en av få kvinnelige fotojournalister i norsk presse da hun levde. Hun døde av kreft i 1998, bare 35 år gammel.

Jensen var en dyktig og respektert fotograf, og fikk blant annet Årets Bilde i 1992 for bildet «Prevensjon på russisk», som viser en ung kvinne som stiger ned fra operasjonsbordet på en abortklinikk. Jensens lyst på opplevelser og hennes pågangsmot fikk henne ut i verden. Hun dekket krigen i Bosnia, fredsforhandlinger i Midtøsten, kurdere i Tyrkia, muslimske kvinners hverdag i Pakistan, Bill Clintons valgkamp og kvinnekonferansen i Kina – for å nevne noe.

Bildet «Prevensjon på russisk» vant Årets bilde i 1992. Foto: Karina Jensen

Bildet «Prevensjon på russisk» vant Årets bilde i 1992.
Foto: Karina Jensen